2018年普通高等学校招生全国统一考试(新课标全国卷Ⅲ)英语-普通用卷

 时间:2018-08-08 18:10:06 贡献者:my18657791

导读:2018 年普通高等学校招生全国统一考试(新课标全国卷Ⅲ)英语一、听力-单选题(本大题共 10 小题,共 30.0 分) 听下面对话,对话后有一个小题,从题中给的 A、B、C 三个选项中选出最佳答

2012年普通高等学校招生全国统一考试文科数学(新课标
2012年普通高等学校招生全国统一考试文科数学(新课标

2018 年普通高等学校招生全国统一考试(新课标全国卷Ⅲ)英语一、听力-单选题(本大题共 10 小题,共 30.0 分) 听下面对话,对话后有一个小题,从题中给的 A、B、C 三个选项中选出最佳答案。

听完对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。

对话仅读一遍。

1. What does John find difficult in learning German? A. Pronunciation. B. Vocabulary. C. Grammar. 2. What is the probable relationship between the speakers? A. Colleagues. B. Brother and sister. C. Teacher and student. 3. Where does the conversation probably take place? A. In a bank. B. At a ticket office. C. On a train. 4. What are the speakers talking about? A. A restaurant. B. A street. C. A dish. 5. What does the woman think of her interview? A. It was tough. B. It was interesting. C. It was successful. 听材料,回答下列各题. 6. When will Judy go to a party? A. On Monday B. On Tuesday 7. What will Max do next? A. Fly a kite. B. Read a magazine. 听材料,回答下列各题. 8. What does the man suggest doing at first? A. Going to a concert. B. Watching a movie. C. Playing a computer game. 9. What do the speaks decide to do? A. Visit Mike. B. Go boating. 听材料,回答下列各题. C. On Wednesday C. Do his homework.C. Take a walk.10. Which color do cats see better than humans? A. Red. B. Green. C. Blue. 11. why do cats bring dead birds home? A. To eat them in a safe place. B. To show off their hunting skills. C. To make their owners happy. 12. How does the man sound at the end of the conversion? A. Grateful. B. Humorous. C. Curious. 听材料,回答下列各题. 13. Who is Macy? A. Ed's mother. B. Ed's teacher. 14. How does Ed usually go to kindergarten? A. By car. B. On foot. C. Ed's friend. C. By bus.第 1 页,共 12 页

15. What does Ed enjoy doing at the kindergarten? A. Telling stories.B. Singing songs. C. Playing with others. 16. What do the teachers say about Ed? A. He's clever. B. He's quiet. 听材料,回答下列各题.C. He's brave.17. At what age did Emily start learning ballet? A. Five B. Six C. Nine 18. Why did Emily move to Toronto? A. To work for a dance school. B. To perform at a dance theater. C. To learn contemporary dance 19. Why did Emily quit dancing? A. She was too old to dance. B. She failed to get a scholarship. C. She lost interest in it. 20. How does Emily feel about stopping training? A. She's pleased. B. She's regretful. C. She's upset. 二、阅读理解(本大题共 15 小题,共 30.0 分) A Welcome to Holker Hall Garden Visitor information How to Get to Holker By car: Follow brown signs on A590 from J36, M6. Approximate travel times: Windermere﹣20 minutes, Kendal﹣25 minutes, Lancaster﹣45 minutes, Manchester﹣1 hour 30 minutes. By rail: the nearest station is Cark﹣in﹣Cartmel with trains to Carnforth.Lancaster and Preston for connections to major cities & airports. Opening times Sunday﹣Friday(closed on Saturday)11: 00 am﹣4: 00 pm, 30th March﹣2nd November. Admission Charges Hall & Gardens Gardens Adults: £12.00 £8.00 Groups: £9.00 £5.5 Special Events Producers' Market 13th April Join us to taste a variety of fresh local food and drinks. Meet the producers and get some excellent recipe ideas. Holker Garden Festival 30th May The event celebrates its 22nd anniversary with a great show of the very best of gardening, making it one of the most popular events in the gardening. National Garden Day 28th August Holker once again opens its gardens in aid of the disadvantaged. For just a small donation you can take a tour with our garden guide. Winter Market 8th November This is an event for all the family. Wander among a variety of shops selling gifts while enjoying a live music show and nice street entertainment. 21. How long does it probably take a tourist to drive to Holker from Manchester?_____第 2 页,共 12 页

A. 20 minutes. B. 25 minutes. C. 45 minutes. D. 90 minutes 22. How much should a member of a tour group pay a visit to Hall &gardens?_____ A. £12.00. B. £9.00. C. £8.00. D. £5.50. 23. Which event will you go to if you want to see a live music show?_____ A. Producers' Market. B. Holker Garden Festival. C. National Garden Day. D. Winter Market. B Cities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River. Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million. But not all cities develop slowly over a long period of time. Boom towns grow from nothing almost overnight. In 1896, Dawson, Canada, was unmapped wilderness(荒野). But gold was discovered there in 1897, and two years later, it was one of the largest cities in the West, with a population of 30,000. Dawson did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris. People went there for gold. They travelled over snow-covered mountains and sailed hundreds of miles up icy rivers. The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warming. An avalanche(雪崩) once closed the path, killing 63 people. For many who made it to Dawson, however, the rewards were worth the difficult trip. Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives. But no matter how rich they were, Dawson was never comfortable. Necessities like food and wood were very expensive. But soon, the gold that Dawson depended on had all been found. The city was crowded with disappointed people with no interest in settling down, and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come. Today, people still come and go — to see where the Canadian gold rush happened. Tourism is now the chief industry of Dawson City — its present population is 762. 24. What attracted the early settlers to New York City? A. Its business culture. B. Its small population. C. Its geographical position. D. Its favourable climate. 25. What do we know about those who first dug for gold in Dawson? A. Two-thirds of them stayed there. B. One out of five people got rich. C. Almost everyone gave up. D. Half of them died. 26. What was the main reason for many people to leave Dawson? A. They found the city too crowded. B. They wanted to try their luck elsewhere. C. They were unable to stand the winter. D. They were short of food. 27. What is the text mainly about? A. The rise and fall of a city. B. The gold rush in Canada. C. Journeys into the wilderness. D. Tourism in Dawson. C While famous foreign architects are invited to lead the designs of landmark buildings in China such as the new CCTV tower and the National Center for the Performing Arts, many excellent Chinese architects are making great efforts to take the center stage. Their efforts have been proven fruitful. Wang Shu, a 49-year-old Chinese architect, won the 2012 Pritzker Architecture Prize — which is often referred to as the Nobel Prize in architecture — on February 28. He is the first Chinese citizen to win this award.第 3 页,共 12 页

Wang serves as head of the Architecture Department at the China Academy of Art (CAA). His office is located at the Xiangshan campus(校园) of the university in Hangzhou, Zhejiang Province. Many buildings on the campus are his original creations. The style of the campus is quite different from that of most Chinese universities. Many visitors were amazed by the complex architectural space and abundant building types. The curves(曲线) of the buildings perfectly match the rise and fall of hills, forming a unique view. Wang collected more than 7 million abandoned bricks of different ages. He asked the workers to use traditional techniques to make the bricks into walls, roofs and corridors. This creation attracted a lot of attention thanks to its mixture of modern and traditional Chinese elements(元素). Wang’s works show a deep understanding of modern architecture and a good knowledge of traditions. Through such a balance, he had created a new type of Chinese architecture, said Tadao Ando, the winner of the 1995 Pritzker Prize. Wang believes traditions should not be sealed in glass boxes at museums. "That is only evidence that traditions once existed," he said. "Many Chinese people have a misunderstanding of traditions. They think tradition means old things from the past. In fact, tradition also refers to the things that have been developing and that are still being created, " he said. "Today, many Chinese people are learning Western styles and theories rather than focusing on Chinese traditions. Many people tend to talk about traditions without knowing what they really are, " said Wang. The study of traditions should be combined with practice. Otherwise, the recreation of traditions would be artificial and empty, he said. 28. Wang’s winning of the prize means that Chinese architects are ___________. A. following the latest world trend B. getting international recognition C. working harder than ever before D. relying on foreign architects 29. What impressed visitors to the CAA Xiangshan campus most? A. Its hilly environment. B. Its large size. C. Its unique style. D. Its diverse functions. 30. What made Wang’s architectural design a success? A. The mixture of different shapes. B. The balance of East and West. C. The use of popular techniques. D. The harmony of old and new. 31. What should we do about Chinese traditions according to Wang? A. Spread them to the world. B. Preserve them at museums. C. Teach them in universities. D. Recreate them in practice. D Adults understand what if feels like to be flooded with objects. Why do we often assume that more is more when it comes to kids and their belongings? The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less. I found the pre﹣holidays a good time to encourage young children to donate less﹣used things, and it worked. Because of our efforts, our daughter Georgia did decide to donate a large bag of toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness. She chose to sell a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund (基金) (our kindergarten is serious about becoming a doctor) For weeks,I've been thinking of bigger, deeper questions. How do we make it a habit for them? And how do we train ourselves to help them live with, need, and use less? Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this. I decided to play with him with only one toy for as long as it would keep第 4 页,共 12 页

his interest. I expected that one toy would keep his attention for about five minutes, ten minutes, max. I chose a red rubber ball﹣simple, universally available. We passed it, he tried to put it in his mouth, he tried bouncing it, rolling it, sitting on it, throwing it. It was totally, completely enough for him. Before I knew it an hour had passed and it was time to move on to lunch. We both became absorbed in the simplicity of playing together. He had my full attention and I had his. My little experiment to find joy in a single object worked for both of us. 32. What do the words "more is more" in paragraph l probably mean?_____ A. The more, the better. B. Enough is enough. C. More money, more worries. D. Earn more and spend more. 33. What made Georgia agree to sell some of her objects?_____ A. Saving up for her holiday B. Raising money for a poor girl C. Adding the money to her fund D. Giving the money to a sick mother 34. Why did the author play the ball with Shepherd?_____ A. To try out an idea B. To show a parent's love C. To train his attention D. To help him start a hobby 35. What can be a suitable title for the text?_____ A. Take it or leave it B. A Lesson from Kids C. Live More with Less D. The Pleasure of Giving 三、信息匹配(本大题共 5 小题,共 10.0 分) Before there was the written word, there was the language of dance. Dance expresses love and hate, joy and sorrow ,life and death, and everything else in between. (36) We dance from Florida to Alaska, from north to south and sea to sea. We dance at weddings, birthdays , office parties and just to fill the time. “I adore dancing,” says Lester Bridges, the owner of a dance studio in Iowa. “I can't imagine doing anything else with my life." Bridges runs dance classes for all ages. "Teaching dance is wonderful. (37) It's great to watch them. For many of them, it's a way of meeting people and having a social life." (38) "I can tell you about one young couple," says Bridges. “They're learning to do traditional dances. They arrive at the class in low spirits and they leave with a smile. (39) ” So, do we dance in order to make ourselves feel better, calmer, healthier? Andrea Hillier says, “Dance, like the pattern of a beating heart, is life. Even after all these years, I want to get better and better. (40) I find it hard to stop! Dancing reminds me I'm alive." A. So why do we dance? B. Dance in the U.S. is everywhere. C. If you like dancing outdoors, come to America. D. My older students say it makes them feel young. E. I keep practicing even When I'm extremely tired. F. Dancing seems to change their feeling completely. G. They stayed up all night long singing and dancing. 四、完形填空(本大题共 20 小题,共 30.0 分) When most of us get a text message on our cell phone from an unknown person,, we usually say “Sorry, (41) number!" and move on. But when Dennis Williams (42) a text that clearly wasn’t intended for him, he did something (43) . On March 19, Dennis got a group text (44) him that a couple he didn’t know were at the hospital, waiting for the (45) of a baby.第 5 页,共 12 页

"Congratulations! But I think someone was mistaken," Dennis (46) . The baby was born and update texts were (47) quickly from the overjoyed grandmother, Teresa. In her (48) , she didn’t seem to realize that she was (49) the baby’s photos with a complete stranger. "Well, I don’t (50) you all but I will get there to take pictures with the baby," replied Dennis before asking which room the new (51) were in. Much to the family’s surprise, Dennis stuck to his (52) ! He turned up at the hospital (53) gifts for the new mother Lindsey and her baby boy. Lindsey’s husband was totally (54) by the unexpected visit. "I don’t think we would have randomly invited him over but we (55) it and the gifts." Teresa (56) a photo of the chance meeting on a social networking website (57) by the touching words: " What a (58) this young man was to our family! He was so (59) and kind to do this." The post has since gained the (60) of social media users all over the world, receiving more than 184,000 shares and 61,500 likes in just three days. 41. A. unlucky B. secret C. new D. wrong 42. A. received B. translated C. copied D. printed 43. A. reasonable B. special C. necessary D. practical 44. A. convincing B. reminding C. informing D. warning 45. A. wake-up B. recovery C. growth D. arrival 46. A. responded B. interrupted C. predicted D. repeated 47. A. coming in B. setting out C. passing down D. moving around 48. A. opinion B. anxiety C. excitement D. effort 49. A. comparing B. exchanging C. discussing D. sharing 50. A. accept B. know C. believe D. bother 51. A. parents B. doctors C. patients D. visitors 52. A. dream B. promise C. agenda D. principle 53. A. bearing B. collecting C. opening D. making 54. A. discouraged B. relaxed C. astonished D. defeated 55. A. admit B. need C. appreciate D. expect 56. A. found B. selected C. developed D. posted 57. A. confirmed B. simplified C. clarified D. accompanied 58. A. pity B. blessing C. relief D. problem 59. A. smart B. calm C. sweet D. fair 60. A. sympathy B. attention C. control D. trust 五、语法填空(本大题共 1 小题,共 15.0 分) I'm not sure (61) is more frightened,me or the female gorilla (大猩猩) that suddenly appears out of nowhere. I' m walking on a path in the forest in the Central African Republic. Unexpectedly, I'm face﹣to﹣face with the gorilla, who begins screaming at (62) top of her lungs.That makes her baby scream,and then a 400﹣pound male appears.He screams the (63) (loud )of all. The noise shakes the trees as the male beats his chest and charges toward me. I quickly lower myself, ducking my head to avoid (64) (look)directly into his eyes so he doesn′t feel (65) (challenge). My name is Mireya Mayor. I'm a (66) (science)who studies animals such as apes and monkeys. I was searching (67) these three western lowland gorillas I'd been observing. No one had seen them for hours, and my colleagues and I were worried. When the gorillas and I frightened each other, I was just glad to find (68) (they)alive.True to gorilla′s unaggressive nature, the huge animal (69) (mean)no real harm.He was just saying: " I'm king of this forest, and here is your reminder! "Once his message was delivered, he allowed me (70) (stay)and watch.第 6 页,共 12 页

六、短文改错(本大题共 1 小题,共 10.0 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有 10 处语 言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改. 增加:在缺词处加一个漏字符(∧),并在其下面写出该加的词. 删除:把多余的词用斜线(\)划掉. 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词. 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分. It was Monday morning, and the writing class had just begin. Everyone was silent, wait to see who would be called upon to read his and her paragraph aloud.Some of us were confident and eager take part in the class activity; others were nervous and anxious. I had done myself homework, but I was shy. I was afraid that to speak in front of a larger group of people. At that moment, I remembered that my father once said, " The classroom is a place for learning and that include learning from textbooks, and mistake as well. " Immediate, I raised my hand. 七、书面表达(本大题共 1 小题,共 25.0 分) 假定你是李华,你的英国朋友 Peter 来信询问你校学生体育运动情况。

请给他回信,内容包括: 1. 学校的体育场馆; 2. 主要的运动项目; 3. 你喜欢的项目。

注意: 1. 词数 100 左右: 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

第 7 页,共 12 页

答案和解析 【答案】 1. C 2. A 3. B 4. A 5. C 6. B 7. B 8. A 9. C 10. C 11. A 12. B 13. A 14. B 15. C 16. A 17. B 18. C 19. C 20. A 21. D 22. B 23. D 24. C 25. B 26. B 27. A 28. B 29. C 30. D 31. D 32. A 33. C 34. A 35. C 36. B 37. D 38. A 39. F 40. E 41. D 42. A 43. B 44. C 45. D 46. A 47. A 48. C 49. D 50. B 51. A 52. B 53. A 54. C 55. C 56. D 57. D 58. B 59. C 60. B 61. which 62. the 63. loudest 64. looking 65. challenged 66. scientist 67. for 68. them 69. meant 70. to stay 62. It was Monday morning, and the writing class had just begin. Everyone was silent, wait to see who would be called upon to begun waiting read his and her paragraph aloud. Some of us were confident and eager∧ take part in the class activity; others were nervous and or to anxious. I had done myself homework, but I was shy. I was afraid that to speak in front of a larger group of people. At that my moment, I remembered that my father once said, " The classroom is a place for learning and that include learning from includes textbooks, and mistake as well. " Immediate, I raised my hand. mistakes Immediately 63. Dear Peter, I am exceedingly delighted to hear from you. You asked me in your last letter about the physical exercise in our school and the following information may give you a rough sketch. To begin with, a fabulous new stadium has been built up, which has become the new landmark in our school. Moreover, with the stadium set up, a wide range of sports events are able to be held, of which ping-pong, football as well as running competitions enjoy great popularity. As for me, I'm intoxicated with basketball since it has been giving me strength to confront the challenges in my life. All in all, I sincerely invite you to come to our school and see for yourself. Yours, Li Hua 【解析】 21~23. 【文章大意】文章主要介绍了去 Holker Hall& Garden 旅游的相关信息,如:出行方式、开放时间、 旅行费用以及主要活动等。

根据文中 How to Get to Holker 中的 By car: ...Approximate travel times 后面内容可知, 从 Manchester 到 Holker 要用 1 hour and 30 minutes,即 90 分钟,故选 D。

根据 Grope:Hall gardens :£9.00;Gardens£5.5 可知,一个团队的成员到大厅和花园参观需要 9 英镑,故 选 B。

第 8 页,共 12 页

根据最后一段中 Wander among a variety of shops selling gifts while enjoying a live music show and nice street entertainment.可知,在冬季市场你可以在各种各样的商店里游逛,一边享受礼物,一边欣赏现场音乐表演和 漂亮的街头娱乐,故选 D。

24~27. 【文章大意】文章主要介绍了 Dawson 这座城市的发展原因、过程与现状。

根据文中 Cities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River.可知,人们选择在河边或港口设城是因为交通方便,便 于做生意。

而纽约就是在哈德森河口附近的一个大港口,故纽约吸引早期移民的原因是它的地理位置,故 选 C。

根据文中 Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.可知,在最初挖黄金的两万人中有 4000 人变富有,所以是五分之一的人变富了,故选 B。

根据文中 and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come.可知,人们离开 Dawson 的主要原因是听说在 Alaska 发现了黄金,也就是他们要去别的地方寻找 发财的机会,故选 B。

第一段简要介绍城市发展的原因,引出 Dawson 这一城市的兴起,第二段介绍了该城市兴起的原因,第三段 介绍人们选择离开该城市的原因及现在的状况,所以全文围绕 Dawson 这个城市的发展起伏,故选 A。

28~31. 【文章大意】文章主要报道了中国建筑设计师王澍在其作品中融合中国传统建筑文化,获得了建筑 界的诺贝尔奖——普利策奖,这让中国建筑现在得到了国际认可。

根据文章第二段的内容可知,王澍获得 2012 年普利策奖,而普利策奖相当于建筑界的诺贝尔奖,他是第一 个获此奖的中国人,故推知中国建筑现在得到了国际认可,故选 B。

根据文章第四段对 CAA 校园的描述可知,它的设计风格独特,与大多数中国大学的校园很不同,许多游客 感对复杂的建筑空间和丰富的建筑类型感到吃惊,故选 C。

根据文章第六段 1995 年普利策奖的获得者 Tadao Ando 的评语可知, 王澍设计的成功之处是把中国传统元素 融入现代设计,并保持两者的和谐,故选 D。

根据文章最后一段和倒数第三段中 In fact, tradition also refers to the things that have been developing and that are still being created 可知,传统的研究要与实践相结合,在实践中进行再创造,否则就会是人工的和空的,故 选 D。

32~35. 【文章大意】文章讲述作者引导孩子主动捐献玩具,并从玩耍简单玩具中获得快乐的做法。

根据文章第一段最后一句…I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less 可以推断出, 人们通常认为越多越好,故选 A。

根据第二段 Because of our efforts, our daughter Georgia did decide to donate a large bag of toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness. She chose to sell a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund (基金)(our kindergarten is serious about becoming a doctor)可知,格鲁吉亚同意出售她的一些物品是因为作者许诺把钱投入她的学校基金里,故选 C。

根据第三段 Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this.可知,作者和 Shepherd 一起玩球是为了测试他的理论,故选 A。

通读全文可知作者通过这篇文章向我们介绍了生活中的东西应该更多一点还是更少一点,故选 C。

第 9 页,共 12 页

36~40. 根据后文 We dance from Florida to Alaska, from north to south and sea to sea. We dance at weddings, birthdays , office parties and just to fill the time.可知, 这里是说在美国到处有人跳舞, 从佛罗里达到阿拉斯加, 从北到南,故选 B。

根据前文舞蹈课为各个年龄阶段的人架起了桥梁,教跳舞是非常好的,再根据后句 it's great to watch them 由 人称可知是在谈论他们, 所以 D 和 F 符合, 再根据本段最后一句可知, 此段主要介绍了跳舞对他们的好处, 故选 D。

根据第四段后句,是通过举例介绍人们跳舞的原因,故选 A。

根据前句 they arrive at the class in low spirits and they leave with a smile, 所以他们的心情彻底改变,故选 F。

根据文章前后句可知,此处人称为第一人称,所以 E 符合语境,作者结合自己的跳舞经历介绍了跳舞给自 己带来的好处。

故选 E。

41~60. 【文章大意】本文主要讲述了 Dennis Williams 认真对待陌生人的信息,使陌生人倍受感动的故事。

A.unlucky 不幸的; B.secret 秘密的; C.new 新的; D.wrong 错误的。

根据后文 But when Dennis Williams received a text that clearly wasnˈt intended for him, he did something...以及后文他所做的事情可以得知,大部分人会回应 拨错号了,故选 D。

A.received 收到;B.translated 翻译;C.copied 复制;D.printed 印刷。

根据文章第一句 When most of us get a text message on our cell phone from an unknown person 可以推知,他接到了电话,故选 A。

A.reasonable 合理的;B.special 特别的;C.necessary 必要的;D.practical 现实可行的。

根据后文内容可知, 他做了与众不同的事情,所以用 special 合适,故选 B。

A.convincing 让人信服的;B.reminding 提醒;C.informing 通知;D.warning 警告。

根据后句 a couple he didn't know were at the hospital, waiting for the arrival of a baby.可知,这对陌生夫妇是在告诉他这个消息,故选 C。

A.wake-up 醒来;B.recovery 恢复;C.growth 成长;D.arrival 到来。

根据下文 The baby was born 可知,他们 在等候新生儿的到来,故选 D。

A.responded 回复;B.interrupted 打断;C.predicted 预料;D.repeated 重复。

根据前句内容可知,这是 Dennis 的回复,故选 A。

A.coming in 进来;B.setting out 着手;C.passing down 使流传;D.moving around 走来走去。

根据本句 The baby was born and update texts were 47 quickly from the overjoyed grandmother, Teresa.可知,消息很快再次传进来, 故选A。

A.opinion 观点;B.anxiety 焦虑;C.excitement 兴奋;D.effort 努力。

根据上下文可知,这位妈妈太兴奋,没 有意识到把照片分享给了陌生人,故选 C。

与前面的 was 构成过去进行时。

A.comparing 比较;B.exchanging 交换;C.discussing 讨论;D.sharing 分享。

根据后文 I will get there to take pictures with the baby...可知,Dennis 收到了 Teresa 发来的照片,所以是她跟 陌生人分享了照片,故选 D。

第 10 页,共 12 页

A.accept 接受;B.know 认识;了解;C.believe 相信;D.bother 打扰;麻烦。

根据前文 Dennis got a group text informing him that a couple he didn't know 可知,Dennis 不认识他们,故选 B。

A.parents 父母;B.doctors 医生;C.patients 病人;D.visitors 游客。

根据前文可以推知,这对夫妇为新父母, 故选 A。

A.dream 梦想;B.promise 承诺;C.agenda 会议议程;D.principle 原则。

根据上下文可知,他坚守了自己对于 新妈妈 Lindsey 和她的孩子礼物的承诺,故选 B。

这里用现在分词作伴随状语。

A.bearing 携带; 拿; 忍受; B.collecting 收集; C.opening 打开; D.making 制造。

根据语境可知,他是拿着礼物来的,故选 A。

A.discouraged 沮丧;B.relaxed 放松的;C.astonished 吃惊的;D.defeated 打败的。

根据 unexpected 可知,她 丈夫是十分惊讶,故选 C。

A.admit 承认;B.need 需要;C.appreciate 感激;D.expect 期望。

根据语境以及后文往网上发帖可知,Teresa 夫妇十分感激 Dennis 的到来以及带来的礼物,故选 C。

A.found 发现;B.selected 选择;C.developed 发展;D.posted 发帖。

根据上下文可知,她把照片贴到了网上, 故选 D。

A.confirmed 确定;B.simplified 简化;C.clarified 分类;D.accompanied 伴随着。

根据语境可知,照片后面附 着一段感人的文字,故选 D。

A.pity 同情,怜悯;B.blessing 祝福;C.relief 放松,如释重负;D.problem 问题。

根据语境可推知,这位母亲 认为这位年轻的陌生人来看望宝宝是上帝的祝福,故选 B。

A.smart 聪明的; B.calm 冷静的; C.sweet 甜美的; D.fair 公平的。

根据语境可知, 与 kind 并列, 所以用 sweet, 表示甜美善良,故选 C。

A.sympathy 同情;B.attention 关注;C.control 控制;D.trust 信任。

根据文章最后一句 The post has since gained the 60 of social media users all over the world, receiving more than 184,000 shares and 61, 500 likes in just three days. 可知,三天里有 184,000 人分享,61,500 点赞,所以是引起了极大关注,故选 B。

61~70. 此处表示我不确定哪一个更加害怕。

考查宾语从句,从句中缺少主语,表示"哪一个"。

故填 which。

at the top of 固定短语,在…...的顶端。

故填 the。

考查最高级,后面有表示范围的词 of all,所以用最高级。

故填 loudest。

avoid doing sth.固定短语,避免做某事。

故填 looking。

feel 后面加形容词,作表语,表示"被挑战的",所以用过去分词。

故填 challenged。

考查名词,后跟定语从句,关系词用 who,所以先行词为人。

故填 scientist。

第 11 页,共 12 页

search for 固定短语,寻找。

故填 for。

find 后面用人称代词宾格,作宾语,故填 them。

根据前后句可知,描述过去的事情,所以用一般过去时态。

故填 meant。

allow sb. to do sth.固定句型,允许某人做某事。

故填 to stay。

62. 1.用过去分词和 had 构成过去完成时态。

故 begin 改为 begun。

2.考查非谓语动词,句子主语和 wait 是主动关系,所以用现在分词作状语。

故 wait 改为 waiting。

3.此处表示他或她的,所以用 or 连接。

故 and 改为 or。

4.be eager to do sth.固定短语,急切地想做某事。

故 eager 后面加 to。

5.修饰名词用形容词性物主代词。

故 myself 改为 my。

6.be afraid to do sth.固定句型,不敢做某事。

故去掉 that。

7.a large group of people,一大群人。

没有比较的意思,故 larger 改为 large。

8.考查主谓一致,主语为 that,所以用第三人称单数谓语。

故 include 改为 includes。

9.and 连接并列成分, 根据 textbooks 可知, mistake 为可数名词, 所以用复数泛指。

故 mistake 改为 mistakes。

10.考查副词,修饰动词用副词。

故 Immediate 改为 Immediately。

63. 本文要点已给出。

你的英国朋友 Peter 来信询问你校学生体育运动情况。

请给他回信,内容包括:1. 学 校的体育场馆;2. 主要的运动项目;3. 你喜欢的项目。

要写全要点,可以适当自由发挥。

根据要求和提示 信息合理安排篇章中各个部分内容的比例。

要做到详略得当、条理清楚、过渡自然、文字简练。

此外,要 准确使用语法和词汇,尽可能地使用一定的高级句型、词汇和特殊句式,清楚、连贯地表达自己的意思。

恰当选用过渡词,使文章更流畅。

要注意句型的多样化。

本文主要用一般现在时。

第 12 页,共 12 页

 
 

微信扫一扫 送福利